Yazılarımız

Tesla Akademi

ELEKTRONİK DEVRELER

Elektronik Nedir?

Elektronik, zayıf akımlarla daha büyük güçteki alıcıların kontrolünü sağlayan kontrol bilimidir. Elektronik temelde dijital elektronik ve sayısal elektronik olarak iki ana bölümde incelenebilir.

Elektronik çok geniş bir alanı kapsadığından bu temel ayrım dışında; endüstriyel elektronik, haberleşme elektroniği, mikro dalga, tıp elektroniği, nükleer elektronik, güç elektroniği gibi uzmanlık alanlarına ayrılabilmektedir.

Elektronik Devre Elemanları

Elektronik devre elemanları yapımında yarı iletkenler kullanılmaktadır. Elektronik devrelerin dolayısıyla elektronik malzemelerin nasıl çalıştığı anlamak istiyorsak yarı iletken maddeleri iyi tanımalıyız.

Maddenin yapısı atomlardan oluşur. Atom ise proton ,nötron ve elektronlardan oluşur. Maddeler iletken ,yalıtkan ve yarı iletken özellik gösterirler. Maddenin son yörüngesinde 4 elektron bulunanlara yarı iletken, 4 ten az olanlara iletken, 4'ten fazla olanlara ise yalıtkan denir.

Elektronik malzemeler daha çok silisyum ve germenyum yarı iletkenlerinden üretilir.

Hobi Devreler

Günlük hayatta kullandığımız bir çok cihaz, elektronik malzeme barındırmaktadır. En basit elektronik devreden en karmaşığına içerisinde diyot, direnç, kondansatör, transistör, tiristör, triyak gibi birçok elektronik malzeme barındırır.

Elektronik uygulamalarını, hobi devreler veya elektronik projeler şeklinde piyasada bir çok uygulamasını görmekteyiz. Elektronik meraklılarına hazır devreler şeklinde ilginç elektronik devreler sunan birçok elektronik içerikli internet sitesi bulunmaktadır.

Yürüyen ışık , Filip-flop ,dimmer,step motor sürücü, amplifikatör gibi hobi elektronik devreler demonte olarak meraklılarına sunulmaktadır.

Elektronik Devreler

Elektronik bilimindeki sürekli gelişmelerle elektronik malzemelerin boyutlarını küçültmüş, bu da bizleri avucumuzda bilgisayarlar taşır duruma getirmiştir. Çok hızlı gelişen elektronik sektörü bizlere daha ne gösterecek merakla beklemekteyiz.

Tesla Akademi ile, elektronik bilgi ve becerilerinizi kariyerinizde artı bir değer olarak öğrenir, bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak elektrik-elektronik ile ilgili temelden ileri seviyeye becerilerinizi geliştirirsiniz

PAYLAŞ

 TESLA AKADEMİ