C İle Pıc Programlama

Etiket Sayfası

C İle Pıc Programlama Kategori Sayfaları

PIC Programlama

Pripheral Interface Controller, (Programlanabilir Çevre Üniteleri) piyasada yaygın bilinene adıyla PIC, İngilizce kelimelerin baş harflerinin kısaltılmasıdır.

PIC Programlama Nedir?

PIC, Microchip firmasının üretimi olan mikrodenetleyicilerin genel ismidir. Diğer mikrodenetleyici çeşitleri şunlardır;Microcip (PIC 16F628) intel (8051AH), Motorola (6800), Atmel (AT mega 161), Scenix (SX18) bunlardan bazılarıdır.

PIC Programlama Seti

PIC mikro işlemciler bilindiği üzere C, Basic gibi diller ile kodlanabilen ve elektronik devreler üzerinde birçok işlemin kolaylıkla yapılabilmesini sağlayan entegrelerdir. Microchip firmasının ürettiği PIC, mikro işlemcilerin çalıştırılması için PIC serileri arasından işlemine ve kaynak gücü gibi detaylara dikkat ederek en uygun PIC seçilmelidir.

Uygun PIC ‘i seçtikten sonra çeşitli derleyiciler sayesinde programlama dili ile program kodları yazılıp derleyici aracılığıyla makine diline dönüştürülmeli ve PIC üzerine yüklenmelidir.

PIC Programlama Eğitimi

PIC Programlama Eğitimi: Mikrokontrolörler gündelik yaşamda kullanılan birçok elektronik cihazın içine girmiş durumdadır. Örneğin; mikrodenetleyicileri otomobillerde, cep telefonlarında, kameralarda, faks-modem cihazlarında, fotokopi, radyo, TV ve bazı oyuncaklar gibi sayılamayacak kadar çok sahada kullandılığını görebiliriz.

PIC Programlama eğitimi amacı; mikrodenetleyici programının yazılması ve derlenmesi ile ilgili bilgi ve becerilerin, teorik anlatım ve bol uygulamalı örneklerle gerçekleştirmektir.

MikroC ile PIC Programlama Eğitimi

MikroC ile PIC Programlama Eğitimi: MikroC dilinin neredeyse tüm uygulamalara dönük, zengin fonksiyonel kütüphanesi ile zor ve karmaşık kodlamalar yapmaya gerek yoktur. MikroC, yazılım platformu ve derleyicisinin benzer olması ve yazılım kolaylığı sebebiyle oldukça sıklıkla tercih edilmektedir.

MikroC ile PIC programlama eğitimi ile; C hakkında temel bilgiler, MikroC derleyicisi ve kütüphanesi, ilk MikroC uygulaması yazma, basit MikroC uygulamaları ve PIC18F4550 donanım mimarisi konularını öğrenirsiniz.

 TESLA AKADEMİ