Yazılarımız

Tesla Akademi

PLC OTOMASYONU

Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişte çok önemli bir mihenk taşı olan PLC ile endüstriyel otomasyon örneklerini en küçük makinadan, büyük fabrika otomasyonlarına kadar görmekteyiz.

PLC’nin; profibus DP, modbus, profinet, canbus gibi endüstriyel haberleşmeye olanak sağlaması; PLC ile endüstriyel otomasyonu yaygınlaştırmaktadır.

Makine üreticilerinin giderek artan oranda sistem çalışmasını kararlı ve hızlı bir şekilde organize eden PLC için PLC otomasyon programcısını daha çok aramaktadırlar.

Talep edilen iş gücünü karşılamak için PLC otomasyon kursu'na olan talep artmaktadır. Endüstriyel otomasyon alanında veya benzer pozisyonlarda deneyimli, Pano, Proje, Kumanda ve Temel Otomasyon bilgisine iyi derecede hakim eleman aranıyor şeklinde PLC otomasyon iş ilanları giderek daha çok karşımıza çıkmaktadır.

Otomasyon Nedir?

"Otomasyon nedir?" sorusu artık çok daha fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Otomasyon, bir işin insan ile makine arasında paylaşılmasıdır. PLC üreticileri kendi otomasyon ürünlerinin kullanıldığı tesislerdeki proje, devreye alma, bakım ve işletme personelini eğitmek için PLC otomasyon eğitimi'ni sık sık düzenleyerek pazar paylarını artırmayı hedeflemektedirler.

PLC Otomasyonu

PLC Programlama Dilleri

PLC programlama dilleri her PLC cihazı için farklılık göstermekle birlikte temelde bir PLC programı eğer iyi öğrenilirse diğer PLC cihazlarının yazılımı çok rahat kullanılabilmektedir. PLC genel programlama dilleri; Ladder, Graph, STL, FBD ve SCL gibi kendi içerisinde de farklılık göstermektedir.

PLC Programlama Kullanımı

Fabrika otomasyonunda ve makine imalatında PLC otomasyon programlarına geçilmesi ile PLC otomasyon panoları diğer kumanda panolarına göre küçülmüş fonksiyonları artmıştır. Algılayıcılar, fiziksel ortam ile endüstriyel amaçlı elektrik/elektronik cihazları birbirine bağlayan bir köprü görevi görürler.

Bu cihazlar endüstriyel proses sürecinde kontrol, koruma ve görüntüleme gibi çok geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Algılayıcılar tarafından sahadan alınan akım, gerilim, kuvvet, akış hızı, ısı ,nem, gerilme, basınç vb. büyüklükleri algılayarak PLC, sahadaki tüm proseslerden doğru ve gerçek zamanlı bilgi alabilmektedir.

PAYLAŞ

 TESLA AKADEMİ